• FUTBAL Liptovský Hrádok
          • FUTBAL Liptovský Hrádok

          • Po vlaňajšej pauze sme tentoraz tradičné spestrenie záveru školského roka nevynechali. Turnaj bol organizačne veľmi dobre pripravený s početným zastúpením nielen z regiónu, ale dokonca aj z ďalekého Vranova nad Topľou. Osem mužstiev bojovalo v dvoch skupinách o čo najlepšiu pozíciu do bojov o medaily. Prvý zápas sme odohrali proti domácim ŠZŠ LH, ktorí boli veľmi nabudení a strelili nám aj dva úvodné góly 2:0. Potom sa naši chlapci „prebudili“ a hattrickom Aďa Holazu sme otočili skóre na 2:3. Veľký podiel na našom víťazstve mal aj náš brankár Michal Furjel, ktorý vychytal množstvo striel súpera. Druhý zápas proti Svitu bol súbojom mačky s myšou a vyhrali sme ho vysoko 8:1. Na finále nám chýbal už len bod. No ukázalo sa, aký ťažký je posledný krok. So súperom, ktorý prehral s LH vysokým skóre sme napriek vedeniu 3:1 nedotiahli zápas do zdarného konca a prehrali sme 3:4. Tento výsledok nás posunul do boja o 3.miesto, v ktorom sme porazili ŠZŠ Východná 4:2 a satisfakciou za premrhanú šancu na titul nám bola aspoň bronzová priečka.

             

            Do galérie FUTBAL Liptovský Hrádok boli pridané fotografie.

        • Don Bosco CUP
          • Don Bosco CUP

          • Slabšia účasť družstiev v kategórii najstarších žiakov ZŠ, ktorú pravidelne obsadzujeme na tomto turnaji nás moc nepotešila. V prvom zápase proti ZŠ Bysrická cesta sme sa síce ujali vedenia gólom Aďa Holazu 1:0, ale nasledujúci priebeh už bol v réžii súpera. Chlapci z Bystrickej , z ktorých väčšina hráva pravidelne v dorasteneckých mužstvách okolitých dedín nám aj po našich zaváhaniach strelili tri góly a o víťazovi bolo rozhodnuté. Súboj s tradičným súperom FC Prerod už bol pod našou taktovkou, no napriek množstvu šancí sme dokázali streliť len 1 gól a rovnaký počet sme aj inkasovali 1:1. V záverečnom súboji zdolali naši premožitelia ZŠ Bystrická cesta napriek drvivej prevahe FC Prerod 1:0, a tým nás posunuli až na tretiu priečku. Útechou pre naše družstvo bolo ocenenie kvalít Dávida Horvátha, ktorý sa stal najlepším hráčom turnaja. Všetci chlapci si však za bojovnosť zaslúžia pochvalu.

            https://www.facebook.com/pg/dgcrbk/photos/?tab=album&album_id=1546392975401780

            Do galérie Don Bosco CUP boli pridané fotografie.

        • Celoslovenské športové hry chlapcov - Bačkov
          • Celoslovenské športové hry chlapcov - Bačkov

          • Na tradičný športový vrchol školského roku sme cestovali v úmornej horúčave s novou tvárou v tíme pomocným vychovávateľom Pavlom Kupčom, ktorý mal na podobnom podujatí premiéru. Zvládol ju nad očakávanie ako po organizačnej, tak po športovej stránke. Do Bačkova sme došli v stanovenom časovom limite po prestupe v Košiciach miestnym minibusom. Po ubytovaní v triedach miestnej ŠZŠ nasledovalo vylosovanie súťaží, večera a stolnotenisový turnaj. V ňom sme veľa vody „nenamútili“ aj vplyvom podivuhodného hracieho systému v štýle „1krát a dosť“, keď po prvej prehre sa polovica hráčov(medzi nimi aj obaja naši zástupcovia Nikolas a Erik) zo súťažou rozlúčila. V súťaži družstiev dostal príležitosť aj tretí člen výpravy Noro, ale ani jemu sa príliš nedarilo. V celej súťaži sme dosiahli jediné víťazstvo, ktoré dosiahol Erik Nagy.

            Pondelkové ráno prinieslo novú nádej v atletike. Tu sa nám darilo už podstatne lepšie. Výborný výkon Dávida Horvátha v skoku do diaľky 509cm znamenal zisk prvej medaily so strieborným leskom. V šprintoch a guli Peťo Kovalíček(8,18 - 8. ) a Michal Furiel(10,07 – 8.) atakovali finálovú šestku, ušla im však o vlások. Osemstovka bola opäť nádejou na medailu, ktorá sa aj naplnila. Nie však očakávaným Dávidom Horváthom, ktorý zvolil príliš voľný úvod (2,33 – 4.). Zato Peťo Kovalíček(2,30 – 3.) od začiatku držal krok s čelom a udržal ho až do záveru. Ocenením mu bola bronzová medaila. V skoku do výšky nás sklamal Aďo Holaza, keď pre údajné zranenie odmietol nastúpiť. Pritom výkon, ktorý dosahoval v tréningu by ho predurčoval na medailu. Zastúpil ho Michal Furjel a 4.miestom za výkon 135cm získal Ďalšie cenné body do celkového poradia. Štafeta 4x60m mala dva silné články, ale ani to nestačilo na medailu. V nohejbale nás vylosovali do silnejšej skupiny, kde sme pri vyrovnanosti súperov zdolali len neskorších víťazov Mlynky, no na pódiové umiestnenie to nestačilo.

            Naopak v minifutbale sme prešli turnajom bez prehry, no vyrovnávajúci gól Vrábiel pár sekúnd pred koncom nás obral o cennejší kov. Takto nám pripadla 3.priečka, ktorú sme vydolovali po penaltovom rozstrele s Mlynkami. Rozhodujúci gĺ strelil žolík posledného zápasu Erik Nagy. Celkovo sme v olympijskom hodnotení skončili na 5.mieste, čo je medzi zariadeniami s väčším časovým priestorom na prípravu celkom pekný úspech. Ťahúňmi družstva boli Dávid Horváth, Michal Furjel a Peťo Kovalíček, ale aj ostatní – Nikolas Oláh, Erik Nagy, Adrián Holaza, Norbert Koky a Kristián Hrk sa v disciplínach v ktorých nastúpili snažili vydať čo v nich je.

            Do galérie Celoslovenské športové hry chlapcov - Bačkov boli pridané fotografie.

             

            https://www.facebook.com/pg/dgcrbk/photos/?tab=album&album_id=1544052862302458

        • Deň učiteľov
          • Deň učiteľov

          • Pripomenuli sme si Deň učiteľov, ocenili zamestnancov a zablahoželali p. riaditeľovi k jeho 30. ročnej práci v DGC: 

             

            Do galérie Deň učiteľov boli pridané fotografie.

        • Marec mesiac knihy
          • Marec mesiac knihy

          • V rámci mesiaca marec sa deti z nášho zariadenia zúčastnili zaujímavých prednášok poriadaných Mestskou knižnicou v Ružomberku. Fotky sú z prednášky venovanej knihe Môj anjel sa vie biť, ktorá sa venuje šikane na školách. III.DS

             

            Do galérie Marec mesiac knihy boli pridané fotografie.

        • Zóna bez peňazí o knihách
          • Zóna bez peňazí o knihách

          • OZ Lokal v spolupráci s klubom Panoptikum Ružomberok usporiadalo dňa 18.3.2017 ďalšiu super akciu pod názvom Knižná zóna bez peňazí. Žiaci 4.DS s tetou Mirkou si boli vybrať zaujímavé knihy na spríjemnenie voľného času na internáte.

             

            Do galérie Zóna bez peňazí o knihách boli pridané fotografie.

        • Pravda o drogách
          • Pravda o drogách

          • Dňa 17.3.2017 sa v internátnych priestoroch Diagnostického centra konala preventívna prednáška pre všetky výchovné skupiny na tému Pravda o drogách. Prednáška bola realizovaná OZ Slovensko bez drog, ktoré funguje na Slovensku od 27.01.2010. Hlavným a jediným cieľom združenia Slovensko bez drog je zabezpečiť zníženie užívania legálnych a nelegálnych drog žiakmi ZŠ a SŠ.

             

             

            Do galérie Pravda o drogách boli pridané fotografie.